ΒΑΔΑΛΟΥΚΑ ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ ΒΑΔΑΛΟΥΚΑ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ-ΑΛΓΟΛΟΓΟΣ

Σύντομο βιογραφικό

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών-Διευθύντρια του Κέντρου Πόνου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποφοίτησε με “ΑΡΙΣΤΑ”το 1972. Το 1976 έλαβε τον τίτλο Ιατρικής Ειδικότητας και ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία και Ελλάδα ενώ επιτέλεσε και Επίτιμη Kαθηγήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Westmister του Λονδίνου. Ήταν Visiting Professor στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard (H.Π.Α.), της Κωνσταντινούπολης καθώς και της L'Aquilla (Ιταλία).

Έχει ιδρύσει και διεύθυνε  επί σειρά ετών το Κέντρο Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας στο Αρεταίειο Νοσοκομείο που αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης πανελληνίως.

Η κα Βαδαλούκα έχει ψηφιστεί Πρόεδρος του Γνωμοδοτικού και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πόνου (W.I.P) και μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης
του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πόνου. Kατέχει από το 2007 κατόπιν εξετάσεων το Διεθνές Δίπλωμα Εξειδίκευσης στις παρεμβατικές τεχνικές αντιμετώπισης του πόνου (FIPP), το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο πόνου. Είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας κατά του πόνου (EULAP) και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α), ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας και της  Ελληνικής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας. Είναι Πρόεδρος Επιτροπής Πόνου ΕΟΦ και Πρόεδρος για τη συγγραφή Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων στην Αντιμετώπιση Πόνου του ΕΟΦ.  

Η κα Βαδαλούκα είναι συγγραφέας σε πολυάριθμα διεθνή και ελληνικά βιβλία. Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε ελληνικά και διεθνή έντυπα και έχει συμμετάσχει με δεκάδες ανακοινώσεις και διαλέξεις σε Ελληνικά και Διεθνή  Συνέδρια. Έχει διοργανώσει, σαν Πρόεδρος Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής, πολλά Διεθνή και Ελληνικά  Συνέδρια, Σεμινάρια και Κλινικά Φροντιστήρια, ενώ έχει διαρκή συνεργασία με ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού  και μία πλούσια ερευνητική δραστηριότητα.

Έχει πλούσια κοινωνική δράση ως Πρόεδρος της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α επί 18 έτη. Στόχος της επιστημονικής και μη κυβερνητικής οργάνωσης είναι η στήριξη των ασθενών με καρκίνο η χρόνιο πόνο δωρεάν, και η κάλυψη των εξόδων της κατ' οίκον νοσηλείας σε οικονομικά ασθενείς ομάδες.