ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ

Το Τμήμα Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στοχεύει να παρέχει μια ολοκληρωμένη υπηρεσία για την ακριβή διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία των δερματικών παθήσεων και την έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία του καρκίνου του δέρματος. Eίναι πλήρως εξοπλισμένο και με τη παρουσία ειδικευμένου προσωπικού, αντιμετωπίζει κάθε νόσημα του δέρματος, των εξαρτημάτων του (τρίχες, νύχια) και των ορατών βλεννογόνων, όπως επίσης και τα αφροδίσια νοσήματα. Στο Νοσοκομείο, υπάρχει, παράλληλα, η δυνατότητα νοσηλείας δερματολογικών ασθενών.

Laser αποτρίχωση: Μία συγκεκριμένη δέσμη καθαρού φωτός (μονοχρωματική), προσπίπτει στην επιφάνεια του δέρματος, διεισδύει στο βάθος (αφήνοντας άθικτη την επιδερμίδα), απορροφάται επιλεκτικά από την μελανίνη του στελέχους και του βολβού της τρίχας, καταστρέφοντας μόνο αυτήν (την τρίχα-στόχο), χωρίς να επηρεάζει τους γύρο-υγιείς ιστούς (επιλεκτική φωτοθερμόλυση).

Η αναίμακτη, μη επεμβατική, ασφαλής, γρήγορη, και πάνω απ’ όλα αποτελεσματική αυτή μέθοδος, βρήκε πολύ γρήγορα την θέση που της άξιζε, αφού ο μοναδικός άλλος τρόπος μόνιμης μείωσης της τριχοφυΐας, η ηλεκτρόλυση (κοινώς βελόνα) ήταν μικρότερης αποτελεσματικότητας, επώδυνη, χρονοβόρα, με αυξημένες πιθανότητες παρενεργειών, και πρακτικά ανεφάρμοστη σε μεγάλες περιοχές.

Ρυτίδες: Πρόκειται για μια εξελιγμένη Ιατρική εφαρμογή ανανέωσης και ανάπλασης της επιδερμίδας του προσώπου, με την χρήση της πλέον εξελιγμένης LASER τεχνολογίας ERBIUM Nd-Yag σε συνδυασμό με το τελευταίου τύπου Fractional- Κλασματικό CO2 LASER.

Ένα εξειδικευμένο scanner διαιρεί την εκπομπή του CO2 σε μικρά spots (dots) με συγκεκριμένη μορφή παλμού. Περιέχει ένα εξάρτημα υψηλής ενέργειας σχεδιασμένο να παρέχει εξάχνωση χωρίς εσχαροποίηση του ιστού, οπότε και επιτρέπει παράλληλα και τη θερμική διάχυση στην επιδερμίδα πέραν της εξάχνωσης αυτής.

Έχει εφαρμογή σε
α) Λεπτές Ρυτίδες
β) Φωτογηρασμένες επιδερμίδες
γ) Στην αρχή χαλάρωσης

Δερματικές Αγγειακές Βλάβες: Είναι καλοήθεις βλάβες του δέρματος, θεραπεύσιμες με LASER, στις οποίες κυριαρχούν τα τριχοειδικά αγγειακά στοιχεία, έχουν σαν κυρίαρχο χρωμοφόρο στοιχείο τους την αιμοσφαιρίνη και διακρίνονται σε συγγενείς κι επίκτητες.

Μελαγχρωματικές Βλάβες: Οι καλοήθεις μελαγχρωματικές βλάβες είναι καλοήθεις βλάβες του δέρματος, θεραπεύσιμες με LASER, στις οποίες κυριαρχούν τα μελανοκύτταρα και η μελανίνη, έχουν σαν κύριο χρωμοφόρο στοιχείο τους τη μελανίνη και διακρίνονται σε συγγενείς και επίκτητες (ανάλογα με την ηλικία εμφάνισης) αλλά και σε επιδερμικές, χοριακές και μικτές (ανάλογα με την εντόπιση της υπερβάλλουσας μελανίνης)

Oυλές: Η χρήση των εξελιγμένων υπερπαλμικών LASER ανάπλασης του δέρματος, του CO2 FRACTIONAL LASER, του Εrbium: YAG Laser, και του Pulsed Dye Laser δίνει σήμερα νέες προοπτικές στην αντιμετώπιση των ουλών, εξασφαλίζοντας, σε σχέση με το dermabrasion (σβουράκι) και τα χημικά peeling, υψηλότερη απoτελεσματικότητα, μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και αποφυγή της αιμορραγίας, με μεγαλύτερο έλεγχο, ακρίβεια και ασφάλεια κατά την επέμβαση.

Ακμή: Με τη φυσική μέθοδο της Φωτοδυναμικής θεραπείας, καθαρό φως που δεν περιέχει UVA & UVB ακτινοβολία, στοχεύει στο  προπιονοβακτηρίδιο της ακμής και στην φλεγμονή που είναι υπεύθυνη για τις βλάβες της ακμής. Η τοπική αύξηση της θερμοκρασίας λόγω της θερμικής ενέργειας του φωτός , προκαλεί  καταστροφή των βακτηριδίων τα οποία περιέχουν ένα φυσικό συστατικό την κοπροπορφυρίνη ΙΙΙ, η οποία αντιδρά με το φως και παράγει ρίζες ελεύθερου οξυγόνου, με αποτέλεσμα να εξολοθρεύει τα βακτήρια του σμηγματογόνου αδένα.

Τριχόπτωση: Η σύγχρονη ψηφιακή δερματοσκόπιση μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε και να αρχειοθετούμε εύκολα την εξέλιξη της τριχόπτωσης και το αποτέλεσμα της θεραπείας.

ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ  ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΕΙΣ

1) Αν το δέρμα παρουσιάζει  υπερμελαγχρώσεις, γίνεται ειδική προετοιμασία.

2) LASER Long pulse PULSED-DYE και Long pulse Nd:Yag (4 ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ στα περισσότερα περιστατικά) για αποχρωματισμό και σταθεροποίηση ή και μείωση της δερματικής βλάβης.

Με αυτή την θεραπεία πέραν του ορθοχρωματισμού, ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, άρα παράγεται περισσότερη ελαστίνη και κολλαγόνο και οι
βλάβες φαίνονται πιο λεπτές.

ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ ΛΕΥΚΕΣ

1) Θεραπείες MICRODERMABRASION  (6 – 12). Η θεραπεία γίνεται με χρήση τοπικής αναισθησίας.

2) Ανάλογα με τη βαρύτητα εφαρμόζονται 1-3 συνεδρίες FRACTIONAL CO2 LASER.

Λεύκη:

Θεραπείες

 • - Κορτικοστεροειδή (τοπικά, ενδοβλαβικά και συστηματικά)
 • - Αναστολείς Καλσινευρίνης: Τακρόλιμους & Πιμεκρόλιμους
 • - Χειρουργική/Μεταμόσχευση
 • - Αποχρωματισμός της υπάρχουσας μελανίνης
 • - Φωτοθεραπεία
 • * PUVA
 • * UVB ( 290-320 nm)
 • * Narrow Band -UVB (311 nm)
 • * ΟΡΑΤΟ ΦΩΣ  & μήκος κύματος 633 nm
 • * Excimer Laser phototherapy (308nm)

Τατουάζ: Μέσω των LASER επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, οι κρύσταλλοι της μελάνης διασπώνται σταδιακά σε μικρότερους έτσι ώστε να μπορούν να φαγοκυττωθούν και να απομακρυνθούν από τα μακροφάγα κύτταρα του δέρματος.

 

 • ΔΡΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δερματολόγος
 • ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, Δερματολόγος
 • ΜΠΙΘΑΣ ΣΠΗΛΙΟΣ, Δερματολόγος
 • ΜΠΟΛΜΠΑΣΗΣ ΗΛΙΑΣ, Δερματολόγος

email: bolbassis@edoeap.gr

Διεύθυνση: Διστόμου 9, Μαρούσι, κτίριο Β, 1ος όροφος. Για πληροφορίες και ραντεβού: τηλ.: 210 6862108.


 • ΓΕΩΡΓΑΛΑ ΣΟΦΙΑ, Καθηγήτρια Δερματολογίας, Αφροδισιολόγος

Διεύθυνση: Διστόμου 9, Μαρούσι, κτίριο Β, 1ος όροφος. Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε κάθε Δευτέρα - Τετάρτη (10:00 – 13:00): τηλ.: 210 6862130.


LASER ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

​site: www.tzermias.gr

email: info@tzermias.gr

Διεύθυνση: Διστόμου 3, Μαρούσι, κτίριο Δ, 1ος όροφος. Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε καθημερινά (10:00 – 18:00): τηλ.: 210 6100120, 210 6199819, 210 6157244. Kλείνονται ραντεβού και σε άλλες ώρες κατόπιν συνεννόησης.