ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Πριν την προσέλευσή σας στο Ιατρικό Κέντρο

Ενημερωθείτε από τον θεράποντα ιατρό σας για τη φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθήσετε πριν την προσέλευση σας (λήψη ή διακοπή φαρμάκων που λαμβάνετε), όπως επίσης για τη διατροφή που πρέπει να ακολουθήσετε την προηγούμενη ημέρα.

Για τη δική σας διευκόλυνση και καλύτερη εξυπηρέτηση, επικοινωνήστε, τουλάχιστον 3 εργάσιμες ημέρες πριν την ημέρα της προγραμματισμένης νοσηλείας σας, με το Γραφείο Κίνησης – Υποδοχή Ασθενών του Ιατρικού Κέντρου, τηλ. 210 6862312-3 (όλες τις ημέρες 24 ώρες το 24ωρο), προκειμένου να ενημερωθείτε για το αν ο ασφαλιστικός σας φορέας συνεργάζεται με την Κλινική και για το είδος των δικαιολογητικών που πρέπει να προσκομίσετε και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα με την περίπτωση σας (είδος επέμβασης, ασφαλιστικός φορέας κλπ.). Το προσωπικό του Γραφείου Κίνησης φροντίζει για την καλύτερη δυνατή διαμονή σας στην Κλινική, η δυνατότητα όμως επιλογής του δωματίου περιορίζεται από την διαθεσιμότητα της Κλινικής κατά την ημέρα εισαγωγής. Επίσης, το Γραφείο Κίνησης - Υποδοχή Ασθενών θα σας ενημερώσει για το ποσό που θα κληθείτε να προκαταβάλετε ανάλογα με την περίπτωση.

Αν το επιθυμείτε, το Λογιστήριο μπορεί, στη συνέχεια, να σας ενημερώσει για την εκτίμηση του κόστους της επέμβασης.

Επικοινωνήστε επίσης, εγκαίρως με το Λογιστήριο Ασθενών του Ιατρικού Κέντρου για όποια διευκρίνηση σχετικά με τη διαδικασία και τον τρόπο πληρωμής χρειαστείτε, Καθημερινές 08:00 – 17:00, τηλ. 210 6862418, 210 6862451, 210 6862426, 2106862408 & Σάββατο 08:00-16:00, τηλ. 210 6862426.


Κατάθεση αίματος

Για επεμβάσεις που έχουν ένδειξη μετάγγισης, απαραίτητη είναι η κατάθεση αίματος στο όνομα του ασθενή στο Γενικό Κρατικό Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς. Η κατάθεση μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε Κέντρο Αιμοδοσίας, με την προϋπόθεση ότι θα ενημερωθεί το Γεν. Κρατικό Γεννηματά ως την ημέρα της εισαγωγής.


Έγγραφα

• την Αστυνομική σας ταυτότητα ή διαβατήριο

• Το ισχύον βιβλιάριο υγείας – θεωρημένο (εάν κάνετε χρήση ταμείου κοινωνικής ασφάλισης) και τα στοιχεία του ασφαλιστικού σας φορέα (ΑΜΚΑ).

• Τα Δικαιολογητικά (Παραπεμπτικό – Εισιτήριο) του Ασφαλιστικού Φορέα που ανήκετε σε περίπτωση που γίνει χρήση του (εφόσον υπάρχει σύμβαση με την Κλινική)

• Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου σας και τη ΔΟΥ.

• Εάν πρόκειται στη συνέχεια να αποζημιωθείτε από την ιδιωτική σας ασφάλεια, παρακαλούμε να αναφέρετε την εταιρία και τον αριθμό του ισχύοντος ασφαλιστηρίου σας και να είστε ενημερωμένοι για το δωμάτιο που δικαιούστε και να προσκομίσετε όποιο άλλο αποδεικτικό προβλέπει η Ασφαλιστική σας Εταιρία.

• Μετρητά, Προσωπική Επιταγή ή Πιστωτική κάρτα προκειμένου να κατατεθεί η απαραίτητη προκαταβολή ανάλογα με το είδος της επέμβασης.

• Τυχόν εξετάσεις που ζήτησε ο θεράπων ιατρός σας να προσκομίσετε κατά την εισαγωγή σας.

• Σε περίπτωση αδυναμίας υπογραφής των εγγράφων ή ανάληψης των οικονομικών υποχρεώσεων από τον ασθενή, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει τρίτος οικονομικός υπόχρεος /τριτεγγυητής ο οποίος θα αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις των ασθενών και θα προσκομίζει την δική του Αστυνομική Ταυτότητα καθώς και το βιβλιάριο του εάν πρόκειται για μέλος της οικογενείας το οποίο ασφαλίζει ο ίδιος.


Ατομικά είδη νοσηλευομένων

Πυτζάμες / νυχτικά, παντόφλες και είδη προσωπικής περιποίησης για όσες ημέρες διαρκέσει η νοσηλεία σας.


Τρόποι πρόσβασης

Πως θα φτάσετε στην Κλινική:

• Αν χρησιμοποιήσετε το Μετρό, κατεβαίνετε Στάση «Δουκίσσης Πλακεντίας» & παίρνετε τον Προαστιακό για στάση Κηφισίας.

• Αν χρησιμοποιήσετε Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) κατεβαίνετε στην Στάση «Νερατζιώτισσα» & παίρνετε τον Προαστιακό για στάση Κηφισίας.

• Αν χρησιμοποιήσετε τα λεωφορεία Νο 550, Α8, & Χ14, κατεβαίνετε στη Στάση «ΟΤΕ».


Τι πρέπει να κάνετε κατά την άφιξή σας

Διαδικασίες εισαγωγής

Απευθύνεστε στο Γραφείο Κίνησης – Υποδοχή Ασθενών, που βρίσκεται στο ισόγειο και δηλώνετε το ονοματεπώνυμό σας, αυτό του θεράποντα ιατρού σας καθώς και το ταμείο ή τον ασφαλιστικό σας φορέα. Δηλώνετε την επιθυμητή κατηγορία δωματίου (το δωμάτιο που θα σας δοθεί εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα της Κλινικής κατά την ημέρα εισαγωγής σας).

Στη συνέχεια, οι συνεργάτες του Γραφείου Κίνησης & Υποδοχής Ασθενών σας ενημερώνουν για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε, ανάλογα το ασφαλιστικό σας ταμείο ή φορέα, καθώς και για το απαιτούμενο ποσό που πρέπει να προκαταβάλετε.

Το Λογιστήριο σας ενημερώνει, στη συνέχεια, για τον προϋπολογισμό του κόστους της νοσηλείας σας.

Ακολούθως, οδηγείστε στο Τμήμα των Εξωτερικών Ιατρειών, που βρίσκεται στο ισόγειο, προκειμένου να υποβληθείτε στον απαραίτητο προεγχειρητικό, εργαστηριακό έλεγχο που ο θεράπων ιατρός σας θα έχει υποδείξει. Ο έλεγχος είναι ανάλογος με την πάθηση και κυρίως περιλαμβάνει: αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφία θώρακος, ηλεκτροκαρδιογράφημα, εξέταση από καρδιολόγο.

Μην παραλείψετε να ενημερώσετε τον καρδιολόγο για τυχόν αλλεργίες, ελλείψεις ενζύμων, άλλες παθήσεις ή φάρμακα που παίρνετε.

Μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις θα οδηγηθείτε στο δωμάτιό σας, όπου ο εσωτερικός ιατρός θα συντάξει το ιατρικό ιστορικό σας. Στο δωμάτιο θα παραμείνετε μέχρι την προγραμματισμένη ώρα της επέμβασης.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση θα παραμείνετε στους χώρους ανάνηψης, μέχρις ότου κρίνουν οι γιατροί ότι μπορείτε να μεταφερθείτε στο δωμάτιο σας με ασφάλεια.