ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΠΙΣΔΑΣ

ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΠΙΣΔΑΣ, MD

Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής – Πανεπιστήμιο Wilhelms Βεστφαλίας

Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αννοβέρου (Hannover Medical School)

Ενδοαγγειακός Χειρουργός (Πιστοποίηση Γερμανικής Ακαδημίας Αγγειοχειρουργικής)

Ειδικός Φλεβολόγος

Σπουδές / Επαγγελματική εμπειρία

Ο Dr. Θεοδόσιος Μπίσδας είναι αγγειοχειρουργός και ένας από τους πρώτους πιστοποιημένους από τη Γερμανική Εταιρεία Αγγειοχειρουργικής, ενδοαγγειακούς χειρουργούς (endovascular specialist) της Ελλάδος. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απευθείας μετά τις σπουδές του, θήτευσε ως ειδικευόμενος στην Πανεπιστημιακή Κλινική Κάρδιο-, Θώρακο- κι Αγγειοχειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Αννοβέρου. Το 2010 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αννοβέρου, με θέμα την ασφάλεια της μεταμόσχευσης αγγείων, σε ασθενείς με επιμολύνσεις αορτικών μοσχευμάτων. Ακολούθησε ένας χρόνος ερευνητικού έργου στο Κέντρο Έρευνας Crossbit της Ιατρικής Σχολής του Αννοβέρου καθώς και στην Αγγειοχειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Mount Sinai στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Το 2012 ο Dr. Μπίσδας συνέχισε την ειδική εκπαίδευσή του στην Ενδοαγγειακή Χειρουργική στο Πανεπιστημίου του Μίνστερ (Westphalian Wilhelms University) και ως επιμελητής ανέλαβε το κομμάτι της ενδοαγγειακής χειρουργικής στο διεθνούς φήμης νοσοκομείου St. Franziskus Hospital, στην ίδια πόλη. Το 2014, ο αγγειοχειρουργός έλαβε τον τίτλο υφηγεσίας του στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Muenster  και αναγορεύθηκε σε Αναπληρωτή Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής. Εξαιτίας του μεγάλου όγκου χειρουργικών επεμβάσεων στα 3 υβριδικά χειρουργεία της κλινικής, ο Dr. Μπίσδας διαθέτει τεράστια εμπειρία (> 2000 ενδοαγγειακές επεμβάσεις) στην Ενδοαγγειακή Χειρουργική.

Ως ενεργό μέλος της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου του Muenster συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα στους φοιτητές Αγγειοχειρουργικής κι είναι επιβλέπων 12 διαδακτορικών διατριβών. O Dr. Μπίσδας είναι υπεύθυνος πολλών εκπαιδευτικών και μεταπτυχιακών σεμιναρίων και το συγγραφικό του έργο αριθμεί πάνω από 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε μεγάλα διεθνή ιατρικά περιοδικά με ειδικό δείκτη παραπομπών (h-index) 23. Τέλος, ο αγγειοχειορυργός είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής 11 διεθνών συνεδρίων, είναι κριτής πολλών έγκυρων επιστημονικών περιοδικών και μέλος της συντακτικής επιτροπής των περιοδικών Journal of Endovascular Therapy, Gefässchirurgie και Innovative Surgical Science.

Ο Dr. Μπίσδας μετράει σημαντικές πρωτιές και διακρίσεις στα παγκόσμια δρώμενα της αγγειοχειρουργικής:

  • Eίναι ο νεότερος αγγειοχειρoυργός, που εκτέλεσε χειρoυργεία ως πρώτος χειρουργός, σε ζωντανή αναμετάδοση κατά τη διάρκεια των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών αγγειολογικών συνεδρίων Charing Cross (Λονδίνο) και LINC (Λειψία) καθώς και κατά τη διάρκεια του Vascular and Endovascular Master Class στο Μίνστερ και του Complex Aortic & Vascular Symposium στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.
  • Εχεί βραβευτεί με 5 βραβεία της Γερμανικής Εταιρείας Αγγειοχειρουργικής, 2 διεθνή βραβεία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αγγειοχειρουργικής, και το περίφημο διεθνές βραβείο Vascular Career Advancement Award.
  • Διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες παγκοσμίως σε πρωτοποριακές ενδοαγγειακές τεχνικές.
  • Ανήκει στις συμβουλευτικές επιτροπές (advisory boards) πολλών ιατρικών εταιρειών για νέα μοσχεύματα στη θεραπεία αγγειακών παθήσεων
  • Ήταν ο κύριος ερευνητής (principal investigator) της μεγαλύτερης ανοιχτής πολυκεντρικής μελέτης (1200 ασθενείς, 27 κέντρα) στην ιστορία της Γερμανικής Εταιρείας Αγγειοχειρουργικής (CRITISCH registry), για τη θεραπεία της κρίσιμης ισχαιμίας του κάτω άκρου και του διαβητικού ποδιού.
  • Είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Αγγειοχειρουργικής.
  • Είναι ο Συνιδρυτής της 1ης Θερινής Ακαδημίας Αγγειακής και Ενδοαγγειακής Χειρουργικής (Sommerakademie der DGG e.V.) της Γερμανικής Εταιρείας Αγγειοχειρουργικής και Αγγειακής Ιατρικής (DGG e.V.)
  • Διετέλεσε Γραμματέας του 26ου Πανγερμανικού Συνεδρίου Αγγειοχειρουργικής (ο νεότερος γραμματέας στην ιστορία του θεσμού)
  • Είναι ο ιδρυτής της παγκοσμίως γνωστής ιστοσελίδας Vascupedia (www.vascupedia.com), με πάνω από 10.000 χρήστες, σε 124 χώρες παγκοσμίως.
  • Συμμετείχε τον Ιανουάριο του 2011 στην ανθρωπιστική αποστολή Heart Help, για την διεξαγωγή καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων σε ενηλίκους, στην Ερυθραία της Αφρικής

Eπιστημονικές δημοσιεύσεις

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Bisdas+T

Eπικοινωνία

Ιατρείο: Κηφισίας 56 & Δελφών, 15125, Μαρούσι

Τηλ.: 210 6862630

Kιν.: 6970 353515

Email: t.bisdas@iatriko.gr