ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250 ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟ S.L.C (SEPTUM LASER CORRECTION) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΑΡΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΥ ΡΙΝΙΚΟΥ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ

Αθήνα, 3 Απριλίου 2018 - Περισσότερες από 250 επιτυχημένες επεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 3 χρόνια στο Τμήμα Μελέτης και Θεραπείας Διαταραχών Αναπνοής Παίδων και Ενηλίκων στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με την καινοτόμο μέθοδο S.L.C (Septum Laser Correction) για την αντιμετώπιση περιπτώσεων παρεκτοπισμένου ρινικού διαφράγματος, από τον Μιλτιάδη Σιντόρη, ΩΡΛ-Χειρουργό, Διευθυντή του τμήματος και την ομάδα του.

Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιεί μη καταστρεπτική ακτινοβολία laser, επιδρώντας θερμικά και μηχανικά στο χόνδρο για αναίμακτη και ανώδυνη διόρθωση ορισμένων παραμορφώσεων του ρινικού διαφράγματος, χωρίς να επηρεάζει την ακεραιότητα των γύρω ιστών. Στο πλαίσιο αυτό, η μέθοδος S.L.C μπορεί να δώσει λύση σε ορισμένες περιπτώσεις ρινικής απόφραξης και των προβλημάτων που αυτή δημιουργεί.

«Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι μη επιθετική, απολύτως ασφαλής και απλή, ενώ ο ασθενής δεν υποβάλλεται σε γενική αναισθησία και δε χρειάζεται να νοσηλευτεί» δήλωσε ο Μιλτιάδης Σιντόρης, Χειρουργός Κεφαλής και Τραχήλου, Διευθυντής του Τμήματος Μελέτης και Θεραπείας Διαταραχών Αναπνοής Παίδων και Ενηλίκων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. «Επομένως, η αποκατάσταση είναι άμεση και πραγματοποιείται χωρίς περιορισμό σε άτομα με χρόνιες παθήσεις (υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης) σε ηλικίες άνω των 12 ετών. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι από τους 251 ασθενείς, μετά από ένα χρόνο περίπου και στα πλαίσια της παρακολούθησης, μόνο στο 7%  διαπιστώθηκε μία μικρή υποτροπή της παρεκτόπισης (μνήμη χόνδρου), χωρίς όμως να δημιουργηθεί δυσχέρεια αναπνοής».


Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες:

Σάββας Καραγιάννης, Communications Manager, Γενική Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ανάπτυξης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Τηλ.:210 6862521, E-mail: s.karagiannis@iatriko.gr