ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς η αθρόα προσέλευση των κατοίκων της Σαμοθράκης στο πρόγραμμα προληπτικής Ιατρικής που υλοποιεί μέχρι και το Σάββατο ο  Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος «υιοθεσίας» παιδιών και ενηλίκων του νησιού.

Κατά την έναρξη του προγράμματος εξετάσεων από τους ιατρούς και την αξιοποίηση του εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας, εξετάστηκαν 45 παιδιά, διενεργήθηκαν 40 καρδιολογικές εξετάσεις, 30 εξετάσεις αίματος, διενεργήθηκαν 30 αιματολογικές εξετάσεις, 10 ακτινογραφίες, 15 ακουογράμματα, 15 οφθαλμολογικοί έλεγχοι και πλήθος σπειρομετρήσεων.

Άοκνοι στο κοινωνικό καθήκον οι εθελοντές ιατροί, παραϊατρικοί και νοσηλευτές των νοσοκομείων του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, προσπαθούν και στη Σαμοθράκη, - όπως λίγες ημέρες πριν στο τριεθνές του Έβρου - να ανταποκριθούν σε όλες τις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων, ώστε αποχωρώντας να μην έχει μείνει κανένα αίτημα για κλινική εξέταση ανικανοποίητο.

Οι καρδιολόγοι Δ. Καϊπης, Δ. Μαμόγλου, ο πνευμονολόγος Δ. Οικονόμου, οι παθολόγοι Μ. Τριανταφύλλίδου και Δ. Διαμαντοπούλου, ο ορθοπαιδικός Θ. Αποστόλου, οι παιδίατροι Α. Τερζίδης, Ε. Αργυροπούλου, οι ΩΡΛ ιατροί Εμ. Κουδουμνάκης, Δ. Ντινοπούλου, Ε. Μαργαρίτης, η οφθαλμίατρος Μ. Ζώζογλου, η Υποδιευθύνουσα Παιδιατρικού Κ. Γουλοπούλου, ο νοσηλευτής Ι. Ναούμης, και οι εργαστηριακοί Ζ. Τσάμη και Αμ. Καραβίτη, έχουν εκτός από τις θερμές ευχαριστίες των κατοίκων και την αναγνώριση όλων μας. Εξάλλου, συνεχίσουν με αυταπάρνηση το έργο τους, στο βορειότερο νησί του Αιγαίου.