ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΟΤΟΠΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΙΙΜ), με επικεφαλής τον καθηγητή κο Δημήτρη Μαϊντά, δραστηριοποιείται στις κλινικές εφαρμογές των Ραδιοϊσοτόπων, τόσο in vivo (σπινθηρογραφήματα και δυναμικές μελέτες), όσο και in vitro, για την ανίχνευση ουσιών με κλινικό ενδιαφέρον σε βιολογικά υγρά.

Στο εργαστήριο in vivo μελετών του ινστιτούτου εφαρμόστηκε, μεταξύ των πρώτων στην Ελλάδα, η μονοφωτονιακή τομογραφία εκπομπής (SPECT), για τη διάγνωση και εκτίμηση της στεφανιαίας νόσου στην καρδιά, κατά κύριο λόγο, καθώς και σε άλλα όργανα για τη διάγνωση κυρίως του καρκίνου.

Στο εργαστήριο in vitro εφαρμόζονται μικροαναλυτικές ραδιοϊσοτοπικές μέθοδοι IRMA και RIA, για την ανίχνευση καρκινικών δεικτών, ορμονών και άλλων ουσιών με βιολογικό και κλινικό ενδιαφέρον.

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΟΤΟΠΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ συνεργάζεται με το Κέντρο Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημικού Νοσοκομείου της Λυών Groupement Hospitalier Est. Παράλληλα, συνεργάζεται με την έδρα Μηχανικής Ρευστών και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Υπολογιστών και Εφαρμογών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με το Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών (ΙΕΣΕ) και το Ινστιτούτο Ραδιοϊσοτόπων του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Τέλος συνεργάζεται με το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Κέντρου Jean Perrin της Ιατρικής Σχολής του Clermont Ferrand, το τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Νοσοκομειακού Συγκροτήματος του Νότου της Lyon και του Ινστιτούτου Πυρηνικής Ιατρικής της Clinique Générale Baulieu της Γενεύης.

Εξετάσεις πυρηνικής ιατρικής

Εκτελούμενες εξετάσεις in VIVO

Εκτελούμενες εξετάσεις in VITRO

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site: http://www.isotopic-studies.com/el  

ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

  • ΜΟΥΡΚΑ ΛΙΤΣΑ, Βιολόγος
  • ΜΠΕΚΟΥ ΑΘΗΝΑ, Βιολόγος
  • ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΣΑ PhD Ραδιοχημείας, Βιοχημικός
  • ΑΡΓΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ PhD Πυρηνικής Φυσικής, Ακτινοφυσικός
  • ΠΑΓΚΑΛΗ ΒΑΡΒΑΡΑ Μεταπτυχιακή Σπουδάστρια, Βιοχημικός

Διεύθυνση: Διστόμου 5 - 7, Μαρούσι, κτίριο Α, 1 όροφος. Για πληροφορίες και ραντεβού: τηλ.: 210 6862102, site: http://www.isotopic-studies.com/el